Εκδήλωση Αccessible Rhodes! - Accessible Rhodes
προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος
7 Προσβάσιμοι Προορισμοί στο νησί της Ρόδου.
29 Νοεμβρίου, 2018
Accessible Rhodes
5 Ταξιδιωτικές συμβουλές για άτομα με αναπηρία
16 Απριλίου, 2019

Εκδήλωση Αccessible Rhodes!

Ημερίδα Accessible Rhodes

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 11.30 είχαμε την τιμή να φιλοξενηθούμε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου υπό την παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας. Ακούστηκαν απόψεις, γεγονότα και στατιστικές μελέτες για ένα φλέγον θέμα που είμαστε σίγουροι ότι θα ενισχύσει την τουριστική εικόνα και την προσβασιμότητα του νησιού με μοναδικό μας στόχο το <<Rhodes for All, Accessible Rhodes>>.

Η Ρόδος ως μια τουριστική υπερδύναμη που απευθύνεται σε πολίτες κάθε εθνικότητας και ηλικίας ξεκινά μια νέα, πρωτοποριακή προσπάθεια ώστε να καταφέρει να αναδείξει την ομορφιά της στα άτομα με αναπηρία κατανοώντας όλους τους  προβληματισμούς τους  και εξασφαλίζοντας το δικαίωμα τους στον τουρισμό για όλους.. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η συγχώνευση σημαντικών φορέων και επιχειρηματιών της Ρόδου, ώστε να μετατραπεί το νησί σε έναν προορισμό που θα είναι προσβάσιμος προς όλους. Χωρίς να εθελοτυφλούμε, γνωρίζουμε ότι μέχρι τώρα οι παροχές υπηρεσιών φιλοξενίας σε άτομα με αναπηρία ήταν σε εμβρυακά επίπεδα. Έχοντας μελετήσει και κατανοήσει το λεπτό αυτό θέμα, θέλουμε να εστιάσουμε σε δύο κύρια στοιχεία.

Το πρώτο αφορά τις δομές του νησιού για τα άτομα με αναπηρίες, την εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού εξυπηρέτησης τους , την διάθεση ειδικού εξοπλισμού και την μετακίνηση τους με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία σε οποιοδήποτε προορισμό. Σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις εστίασης έχει γίνει μια μικρή προσπάθεια ώστε κάποιοι χώροι να διαμορφωθούν κατάλληλα. Τα σημεία αυτά είναι φυσικά ελάχιστα και μεγάλο μέρος της προσπάθειάς μας αφιερώνεται σε αυτά. Θέλουμε να πληθύνουν και να εξατομικευτούν στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε επισκέπτη που επιλέγει τη Ρόδο για τις διακοπές του.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά την ενημέρωση. Μέσα από την εκδήλωση αλλά και από τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, οραματιζόμαστε ότι όλοι οι πολίτες της Ρόδου θα παρακινηθούν, στηρίζοντας το έργο μας. Στους πολίτες εντάσσουμε και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι σαν συνοδοιπόροι των ατόμων με αναπηρία, μόνο οφέλη μπορούν να δούν, τόσο σε ατομικό αλλά και σε κοινωνικό πλαίσιο.

Παράλληλα με τα παραπάνω, μέρος αυτής της τεράστιας ενημερωτικής καμπάνιας είναι η πληροφόρηση των επισκεπτών και των τουριστικών πρακτορείων για τις νέες παροχές που προσφέρει το νησί μας. Με κάθε βήμα που διανύεται προς τον σκοπό αυτό, η Ρόδος μετατρέπεται σε έναν προσβάσιμο προορισμό για όλους και ευελπιστούμε να γίνει νησί-ορόσημο του παγκόσμιου τουρισμού.

Η Κοιν.Σ.Επ. Ασκληπειάδες ευχαριστεί βαθύτατα την Gem Travel και τη Dingo Marketing Team για την υποστήριξη όλης της ενημερωτικής αυτής καμπάνιας, η οποία αναμένουμε να αλλάξει για πάντα τον τουρισμό, πρώτα στη Ρόδο και έπειτα σε όλη την χώρα.