Χρύσό Βραβείο Tourism Awards - Accessible Rhodes
Accessible Rhodes
5 Ταξιδιωτικές συμβουλές για άτομα με αναπηρία
16 Απριλίου, 2019
Accessible Rhodes
Επισκεφθείτε την Σύμη και τον Πανορμίτη (Οδηγός ΑΜΕΑ)
3 Μαΐου, 2019

Χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2019 για την Accessible Rhodes

tourism awards

Την  Τρίτη 9 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα φετινά Tourism Awards στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου σκοπό έχουν να βραβεύσουν τις καινοτόμες επιχειρήσεις που με την δράση τους προάγουν τον τόσο σημαντικό αυτό κλάδο για την χώρα. Η Gem Travel μέσα από την δραστηριότητα Accessible Rhodes βραβεύτηκε στην κατηγορία «Προσβάσιμος Τουρισμός» με το χρυσό βραβείο.

Η προσπάθεια αυτή αφορά την συνεργασία της Κοιν.Σεπ «Ασκληπειάδες» με την Gem Travel όπου σκοπό έχει να παρέχει εξοπλισμό, υπηρεσίες διευκόλυνσης, μετακινήσεων και εξειδικευμένες  πληροφορίες σε άτομα με αναπηρίες που θέλουν να επισκεφθούν την Ρόδο για τις  διακοπές τους. Οι επισκέπτες με αναπηρίες αποτελούν μια πολύ σημαντική ομάδα τουριστών  που ακόμα δεν δέχονται τις παροχές που θα έπρεπε και είναι καθήκον όλων, πρώτα ως κοινωνία και μετά ως επιχειρηματίες να τους εξασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες για να μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές με αξιοπρέπεια.

Η Accessible Rhodes στο πρώτο τετράμηνο λειτουργίας της μέσα στο 2019 ήδη έχει φέρει αρκετούς επισκέπτες στο νησί, ενισχύοντας το μήνυμα και φέρνοντας την αλλαγή στηρίζοντας το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για ασφαλής και αξιοπρεπείς διακοπές.

Για να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια πρέπει οι φορείς, οι επιχειρήσεις αλλά και όλοι όσοι μπορούν να συμβάλλουν στο καινοτόμο αυτό project να αγκαλιάσουν την ιδέα και σταδιακά μέσα από εκσυγχρονισμούς σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, η Ρόδος να είναι ικανή να παρέχει σε ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών.

Η προσπάθεια αυτή όπως μας απέδειξαν και τα φετινά βραβεία, εκτιμάται από σημαντικές προσωπικότητες του τουρισμού και αν συνεχίσει έτσι θα αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ανθρωπιάς, ώστε όλη η χώρα να γίνει πιο φιλική προς όλους.