7 Προσβάσιμοι Προορισμοί στο νησί της Ρόδου. - Accessible Rhodes

7 Προσβάσιμοι Προορισμοί στο νησί της Ρόδου.

Ημερίδα Accessible Rhodes
Εκδήλωση Αccessible Rhodes!
18 Ιανουαρίου, 2019

7 Προσβάσιμοι Προορισμοί στο νησί της Ρόδου.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

Στο Accessible Rhodes πιστεύουμε ότι οι διακοπές και η ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων. Η Ρόδος είναι ένα νησί με μοναδική ομορφιά, αναγνωρισμένη ανά την υφήλιο, με μοναδικά αξιοθέατα, έτοιμα να χαρίσουν χαμόγελα και αξέχαστες αναμνήσεις. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται 7 προσβάσιμοι προορισμοί και διαδρομές  της Ρόδου, ικανές να υποδεχτούν αμαξίδια-ειδικό εξοπλισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες του νησιού μια αξέχαστη όμορφη βόλτα.

1) Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται ίσως το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Ρόδου, η Μεσαιωνική Πόλη. Πρόκειται για έναν παγκοσμίου φήμης προορισμό, αναγνωρισμένο από την UNESCO, ως μια από τις μεγαλύτερες και άριστα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Απαρτίζεται από δεκάδες πλακόστρωτα σοκάκια που συνδέονται μεταξύ τους και φιλοξενούν μοναδικά μνημεία πολιτισμού. Τέτοια είναι το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τζαμί του Σουλεϊμάν, η μουσουλμανική βιβλιοθήκη, η Μεσαιωνική Τάφρος το αρχαιολογικό μουσείο και πολλά άλλα. Για πολλούς  δικαίως  χαρακτηρίζεται το πιο εντυπωσιακό σημείο της Ρόδου, το οποίο είναι και προσβάσιμο με ηλεκτρικά σκούτερ και ειδικά αμαξίδια. Αν η επίσκεψη γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να προτιμηθούν οι πολύ πρωινές ώρες, μιας και στις ώρες αιχμής οι κύριοι δρόμοι γεμίζουν από επισκέπτες και η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Αν κάποιος επιθυμεί να επισκεφτεί τους λιγότερο δημοφιλείς αλλά όχι λιγότερο όμορφους παράδρομους (πχ βόρεια μεριά της Παλιάς Πόλης, Κόκκινη Πύλη κλπ) τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα ανακαλύψει εντυπωσιακά δρομάκια, κτήρια και κρυφές γωνίες που ελάχιστοι επισκέπτες ή και ντόπιοι γνωρίζουν. Οι ομορφιές  και τα σημεία κλειδιά της παλιάς πόλης είναι αμέτρητα και σίγουρα μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός επισκέπτη για πολλές ώρες. Ο προορισμός είναι προσβάσιμος με τη χρήση του ειδικού ηλεκτρικού αμαξιδίου του Accessible Rhodes.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

2) Περίπατος στο βορειότερο σημείο της Ρόδου.

Αρκετοί ντόπιοι αποκαλούν την περιοχή γύρω από το ενυδρείο ως «μύτη», διότι είναι το πιο βόρειο σημείο του νησιού. Ξεκινώντας κανείς από το πάρκινγκ του Ναυτικoύ Ομίλου Ρόδου, μπορεί να ακολουθήσει τον πεζόδρομο που οδηγεί στην παραλία και περνώντας το καζίνο να φτάσει στο ενυδρείο όπου μπορεί να συνεχίσει στη δυτική πλευρά (Ψαροπούλα). Πρόκειται για τον περιμετρικό δρόμο που ακολουθεί το κύμα και είναι ίσως το ωραιότερο σημείο να βρίσκεται κανείς κατά τη δύση του ηλίου, όπου όλο το σκηνικό «πορτοκαλίζει» και η αύρα γίνεται γοητευτική. Ο πεζόδρομος ουσιαστικά ενώνει την παλιά πόλη με το ενυδρείο και επεκτείνεται μέχρι και το άγαλμα του Διαγόρα στην απέναντι πλευρά. Τα περίπου 2 αυτά χιλιόμετρα είναι για πολλούς η πιο όμορφη απογευματινή διαδρομή, όπου αρκετοί ντόπιοι επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους ακόμα και το χειμώνα.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

3) Ο λόφος του Μόντε Σμιθ.

Όχι μακριά από τους δύο προηγούμενους προσβάσιμους προορισμούς της Ρόδου βρίσκεται το μικρό βουνό Μόντε Σμιθ στο οποίο υπάρχει ο Ναός του Απόλλωνα και το Αρχαίο Στάδιο, ηλικίας άνω των 2000 ετών. Πρόκειται για ένα μεγάλο πεζόδρομο που διασχίζει τη γωνία του λόφου και προσφέρει στους επισκέπτες μια αξέχαστη θέα. Στο σημείο της προέκτασης του ναού βλέπει κανείς τη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, την περιοχή Ιξιά, την Φιλέρημο και στο βάθος το χωριό Ιαλυσός. Στη γωνία του λόφου, 500 μέτρα δεξιά φαίνεται «πιάτο» το κέντρο, η θάλασσα και τα παράλια της Τουρκίας. Πρόκειται για ακόμα μια προσβάσιμη και πολύ γνωστή διαδρομή στην οποία το καλύτερο timing είναι αναμφισβήτητα και πάλι η δύση του ηλίου. Αν κάποιος επίσης θέλει, μπορεί να επισκεφθεί το χώρο νωρίτερα και να εξερευνήσει το αρχαίο στάδιο όπου διεξάγονταν οι αγώνες στίβου της αρχαιότητας και να μπει στο αμφιθέατρο, δίπλα από τον χώρο των αγώνων. Ο χώρος πλέον χρησιμοποιείται για μονοήμερες εκδρομές σχολείων και για τη διεξαγωγή συναυλιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

4) Περίπατος στους μύλους και το κάστρο του Αγίου Νικολάου.

Στο σημείο αυτό μπορεί κανείς να καταλάβει το λόγο που το κέντρο είναι με διαφορά το πιο πολυσύχναστο σημείο, όχι μόνο για τις εξόδους και τα μαγαζιά, αλλά και για τον καθημερινό περίπατο. Μια επίσης πολύ όμορφη διαδρομή είναι ο πεζόδρομος που ενώνει το Δημαρχείο και το κάστρο του Αγίου Νικολάου. Στην σύντομη αυτή διαδρομή ο επισκέπτης θα κινηθεί παραλιακά και θα έχει την ευκαιρία να δει το σιντριβάνι, τα τουριστικά πλοία, τις αλιευτικές βάρκες, τους μύλους, το εν λόγω κάστρο και τα αγάλματα «ελαφάκια». Μπορεί επίσης πολύ εύκολα να συνδυαστεί με την παλιά πόλη ή μια από τις προηγούμενες διαδρομές, μιας και ενδιάμεσα τους υπάρχει το μικρό κάστρο του Αγίου Παύλου, το οποίο χρησιμοποιούταν ως οπλοθήκη στο Μεσαίωνα.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

5) Παραλιακός δρόμος Αφάντου.

Στους ορεξάτους εξερευνητές με ενέργεια για περιήγηση, δίπλα στο χωριό Αφάντου θα βρείτε έναν πεζόδρομο ενός χιλιομέτρου, ο οποίος ακολουθεί την ακτογραμμή. Η παραλία αυτή είναι πετρώδης αλλά αποτελεί μια από τις καθαρότερες του νησιού και επιλέγεται από πολλούς. Η συγκεκριμένη παραλία είναι προσβάσιμη και μπορείτε με ασφάλεια να απολαύσετε τα  καθαρά νερά της θάλασσας, με την χρήση του ειδικού εξοπλισμού μεταφοράς  θαλάσσης που διαθέτουμε στο Accessible Rhodes.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

6) Επίσκεψη στα σοκάκια της Λίνδου.

Για όσους θέλουν να επισκεφτούν έναν παραδοσιακό οικισμό και να περιηγηθούν στα τουριστικά σοκάκια, η Λίνδος είναι επίσης ένας ενδιαφέρων προορισμός με πολλές όμως ανηφόρες, κατηφόρες και κόσμο το καλοκαίρι. Πληθώρα από μαγαζιά προβάλλοντας την ελληνική κουλτούρα σε όλους τους τομείς από την κουζίνα μέχρι και την νυχτερινή διασκέδαση.  Για την εύκολη και  άνετη περιήγησή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τον ειδικό  εξοπλισμό που διαθέτουμε, τα ηλεκτρικά αμαξίδια ελαφρού τύπου που είναι πολύ ευέλικτα για μικρούς και στενούς δρόμους όπως αυτοί της Λίνδου.

προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος

 

 

7) Εξερεύνηση της Θεολόγου (Θολός).

Στη δυτική πλευρά του νησιού, μόλις 8 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, βρίσκεται η Θολός. Πρόκειται για ένα άγνωστο για πολλούς, γραφικό χωριό, με αρκετά παραδοσιακά σπίτια, πυκνοκατοικημένα σοκάκια, ωραίες ταβέρνες και όμορφους παράδρομους για εξερεύνηση. Στο Accessible Rhodes διοργανώνουμε εκδρομές με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μας για εσάς και τους συνοδούς σας. Επίσης παρέχετε κατόπιν συνεννόησης και η δυνατότητα ξενάγησης.

Αυτές αποτελούν αναμφίβολα μερικές από τις πιο όμορφες προσβάσιμες διαδρομές για περίπατο στο νησί, που δε γίνεται να λείψουν από τη λίστα κανενός εξερευνητή!

Για περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς σας, επικοινωνήστε μαζί μας.