Μονοήμερη Εκδρομή Σύμη Πανορμίτης - Accessible Rhodes
Accessible Rhodes
5 Ταξιδιωτικές συμβουλές για άτομα με αναπηρία
16 Απριλίου, 2019
Accessible Rhodes
5 Ταξιδιωτικές συμβουλές για άτομα με αναπηρία
16 Απριλίου, 2019

Επισκεφθείτε την Σύμη και τον Πανορμίτη (Οδηγός ΑΜΕΑ)

Accessible Rhodes

 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές κατά την επίσκεψή σας στη Ρόδο είναι μια μονοήμερη εκδρομή στην Σύμη.

Η Σύμη είναι ένα νησί περίπου 12 μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου με πληθυσμό 2500 κατοίκους. Οι πιο γνωστές περιοχές είναι το λιμάνι, γνωστό για τα πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια και την Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη. Ο Πανορμίτης είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μοναστήρια που επισκέπτονται αμέτρητοι Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι της Σύμης ιστορικά απασχολούνταν με την κατασκευή πλοίων, βαρκών και με τα σφουγγάρια.

Το Accessible Rhodes οργανώνει ειδικές μεταφορές με πλοίο στην Σύμη και τον Πανορμίτη για επισκέπτες με αναπηρία. Το ταξίδι διαρκεί μια ολόκληρη ημέρα με τη συνοδεία ξεναγού και είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες. Τα γεύματα και τα ποτά δεν συμπεριλαμβάνονται.

Περιγραφή της εκδρομής

Μεταφέρουμε τους επισκέπτες από το κατάλυμα τους στο λιμάνι με τα ειδικά προσαρμοσμένα καθίσματα αυτοκινήτων για πελάτες σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι της Ακαντιάς περίπου στις 09:30, φτάνει στο λιμάνι της Σύμης μετά από περίπου 1,5 ώρα και παραμένει εκεί για 3,5 ώρες.

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στα στενά δρομάκια του Γιαλού και έπειτα μπορούν να επισκεφτούν τα τοπικά καταστήματα σφουγγαριών και μπαχαρικών. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν στα παραδοσιακά εστιατόρια και να εξερευνήσουν το χωριό. Έπειτα το πλοίο αναχωρεί για το μοναστήρι του Πανορμίτη. Η παραμονή θα διαρκέσει για 45 λεπτά όπου ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί το μοναστήρι και το μουσείο. Στις 18:00 το πλοίο θα φτάσει στο λιμάνι της Ρόδου και από εκεί το λεωφορείο θα μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στον χώρο τους.

Προτείνουμε: Άνετα παπούτσια, καπέλο, camera.

Symi Excursion

Σημειώσεις:

  • Λόγω της μεταφοράς υπάρχει δυνατότητα για μόνο 2 αναπηρικές καρέκλες και έως 10 επισκέπτες.
  • Το πλοίο διαθέτει εγκαταστάσεις για επιβάτες με κινητικές δυσκολίες (τουαλέτες και ανελκυστήρες)
  • Την Τρίτη το πλοίο ταξιδεύει πρώτα στη Σύμη και στη συνέχεια στον Πανορμίτη.
  • Το Σάββατο το πλοίο ταξιδεύει πρώτα στον Πανορμίτη και στη συνέχεια στη Σύμη.