5 Ταξιδιωτικές συμβουλές για άτομα με αναπηρία - Accessible Rhodes
προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος
7 Προσβάσιμοι Προορισμοί στο νησί της Ρόδου.
29 Νοεμβρίου, 2018
Accessible Rhodes
Επισκεφθείτε την Σύμη και τον Πανορμίτη (Οδηγός ΑΜΕΑ)
3 Μαΐου, 2019
προσβάσιμοι προορισμοί ρόδος
7 Προσβάσιμοι Προορισμοί στο νησί της Ρόδου.
29 Νοεμβρίου, 2018
Accessible Rhodes
Επισκεφθείτε την Σύμη και τον Πανορμίτη (Οδηγός ΑΜΕΑ)
3 Μαΐου, 2019

5 Ταξιδιωτικές συμβουλές για άτομα με αναπηρία

Accessible Rhodes

Η οργάνωση των διακοπών για άτομα με αναπηρία είναι κάτι που χρειάζεται πολύ σκέψη μιας και πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί επίσημοι και αυτοδιαχειριζόμενοι οργανισμοί παγκοσμίως που βοηθούν παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές από άτομα που ταξιδεύουν συχνά και καταλαβαίνουν τις ανάγκες που προκύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο Accessible Rhodes είμαστε και οι ίδιοι άτομα με αναπηρίες και μπορούμε να παρέχουμε αμέτρητες πληροφορίες σε όσους προσπαθούν να οργανώσουν τις διακοπές τους.
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι ταξιδιώτες με αναπηρίες δέχονται τις ίδιες παροχές με όλους. Τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε είναι οι ειδικά προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις, οι σωστές πληροφορίες και η πρόσβαση στον απαιτούμενο εξοπλισμό και στα βοηθήματα του κάθε ταξιδιώτη.

Προσβάσιμες Διακοπές στη Ρόδο

1)Οργανωθείτε έγκαιρα

Μπορεί οι περισσότερες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες σχεδόν πάντα να λειτουργούν με γνώμονα την προσβασιμότητα, όμως είναι πάντα προτιμότερο να ενημερώσετε έγκαιρα το ταξιδιωτικό πρακτορείο, το ξενοδοχείο, τα μουσεία, τα εστιατόρια που πρόκειται να επισκεφθείτε ώστε να διαβεβαιώσετε ότι όσα παρουσιάζουν στην ιστοσελίδα τους ισχύουν και είναι κατάλληλα για τις ανάγκες σας.
Να είστε συγκεκριμένοι για τις ανάγκες
Όταν δίνετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με μια αναπηρία μπορείτε να ενημερώσετε τους υπόλοιπους για το τι χρειάζεστε, ακόμα και αν αυτοί δεν γνωρίζουν επί του θέματος. Δεν είναι όλοι οικείοι με τις δυσκολίες ενός ατόμου με αναπηρία, οπότε εξηγώντας αναλυτικά την κατάσταση μπορείτε να βοηθήσετε στο να γίνουν πιο αποδοτικές προετοιμασίες και να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες για απρόσμενες εκπλήξεις.

2)Να έχετε πρόσβαση σε γιατρό.

Πάντα να έχετε τις πληροφορίες του γιατρού σας καθώς και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα διαθέσιμα. Σιγουρευτείτε επίσης ότι έχετε απόθεμα των σημαντικών σας φαρμάκων. Επικοινωνήστε έγκαιρα με την ασφαλιστική σας εταιρία ή το προξενείο όσον αφορά τους κανονισμούς περίθαλψης σε περίπτωση ανάγκης. Αν χρειάζεστε κάτι συγκεκριμένο, αναζητήστε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο που εξειδικεύεται σε ταξιδιώτες με αναπηρία και παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις.

3)Προγραμματίστε τις μεταφορές σας

Μπορεί σε μερικές πόλεις τα λεωφορεία να δέχονται αναπηρικά καροτσάκια όμως η ταλαιπωρία ίσως να μην αξίζει τον κόπο. Αν έχετε την ευκαιρία, κλείστε ένα προσβάσιμο όχημα (πχ βαν) για να σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο και να σας διευκολύνει στις μετακινήσεις των διακοπών σας.

4)Εργαλεία και ανταλλακτικά

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε στις διακοπές σας είναι να ψάχνετε ανταλλακτικά ή εργαλεία για να διορθώσετε την βλάβη στο αναπηρικό καροτσάκι ή στα άλλα βοηθήματα. Σιγουρευτείτε ότι εσείς ή οι συνταξιδιώτες σας έχετε όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά για μικροεπισκευές και διορθώσεις.

Ειδικά Διαμορφωμένο Αυτοκίνητο

5)Να είστε συγκεκριμένοι για τις ανάγκες

Όταν δίνετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με μια αναπηρία μπορείτε να ενημερώσετε τους υπόλοιπους για το τι χρειάζεστε, ακόμα και αν αυτοί δεν γνωρίζουν επί του θέματος.  Δεν είναι όλοι οικείοι με τις δυσκολίες ενός ατόμου με αναπηρία, οπότε εξηγώντας αναλυτικά την κατάσταση μπορείτε να βοηθήσετε στο να γίνουν πιο αποδοτικές προετοιμασίες και να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες για απρόσμενες εκπλήξεις.

Με τα παραπάνω και με προσεκτικούς σχεδιασμούς και έχοντας δίπλα σας ανθρώπους έμπειρους και εξειδικευμένους στο συγκεκριμένο τομέα της προσβασιμότητας εξασφαλίζετε εξειδικευμένες πληροφορίες και κατάλληλο εξοπλισμό. Στο Accessible Rhodes είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας εξασφαλίσουμε σιγουριά στο ταξίδι σας αποκτώντας μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.